Veelgestelde vragen

Verzending

 

Hoe snel kan ik mijn bestelling verwachten?
Over het algemeen stuur ik je bestelling binnen 3 werkdagen op. Soms wat sneller en soms duurt het langer. Dit heeft vaak vooral met de postbezorging te maken. Langer dan 5 werkdagen zal het niet duren! Heb je echt haast, stuur me dan even een mailtje, dan kijk ik wat ik kan doen: info@pieceofpower.nl. Wanneer je je bestelling hebt geplaatst, ontvang je een bevestigingsmail met een track and trace code in je mailbox, zodat je de zending kunt volgen. Wordt je bestelling in een bubbeltjes enveloppe of gewone enveloppe verzonden, dan ontvang je geen track and trace.

 

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?
Je bestelling wordt altijd als cadeautje verpakt en waar mogelijk als brievenbuspakketje verzonden. Bij bestellingen boven de €100 wordt wel gekozen voor een normaal pakketje.

 

Hoeveel verzendkosten betaal ik?
Voor een brievenbuspakketje bedragen de kosten €3,50. Bestel je een steentje of een klein elastieken armbandje of alleen een ansichtkaartje, dan betaal je zelfs maar €2,50 omdat het dan in een (bubbeltjes)enveloppe verzonden kan worden. Boven de €45,- betaal je geen verzendkosten. Voor verzendingen naar België betaal je €10,- verzendkosten. Bij besteding van €100 of meer is verzending naar België gratis.

 

Kan ik mijn bestelling ook op komen halen?
Heb je je bestelling heel snel nodig en woon je in de buurt van Hoofddorp, dan kun je per mail of whatsapp contact opnemen om een afspraak te maken om je bestelling bij ons op te halen. Dit gaat wel altijd op afspraak!

Naar welke landen verzend je?
Vooralsnog alleen binnen Nederland en naar België.

 

Gebruikte materialen

Ziet de steen die ik kies er net zo uit als op de foto?
Edelstenen zijn natuurlijke materialen. De kans dat jouw edelsteen er dus precies zo uit ziet als op de foto, is erg klein. En dat maakt jouw sieraad dus uniek! Ik kies de edelstenen voor de sieraden met de hand uit, dus ik kies wel altijd de mooiste steentjes uit.

 

Gaan mijn sieraden verkleuren?
Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame materialen die niet verkleuren. Toch vind ik het ook belangrijk dat de sieraden betaalbaar blijven. Ik maak daarom gebruik van verschillende materialen. Sterling Zilver kan een beetje verkleuren, maar dit is weer op te poetsen met een zilverpoetsdoekje. Gold Filled sterling zilver kun je ook af en toe een beetje oppoetsen, maar zou in principe niet mogen verkleuren. Doe wel voorzichtig met zeep! De verzilverde en vermeil bedels kunnen uiteindelijk gaan verkleuren. Vooral wanneer je een hoge zuurgraad hebt, is de kans groter dat je sieraden gaan verkleuren. Wees met deze sieraden ook extra voorzichtig met zeep en parfum.

 

Hoe moet ik het steentje behandelen?
Dit verschilt per steentje en wordt op de productpagina aangegeven. Op deze pagina vind je een overzicht van alle stenen.

 

Wat is gold filled?
Bij gold filled wordt 14K goud vermengd met een ander metaal zoals bijvoorbeeld zilver. Alleen goud is erg kostbaar en bovendien moeilijk tot sieraden te verwerken, vanwege de zachtheid. Bij gold filled wordt goud dus vermengd met in dit geval sterling zilver waardoor het sterk materiaal wordt, dat bovendien niet verkleurd. Zo kan het een leven lang mee en ziet het er uit als goud, maar blijft het toch betaalbaar!

 

Wat is vermeil?
Voor veel sieraden maak ik gebruik van vermeil. Ook wel bekend als gold plated of verguld zilver. Dit is sterling zilver met daaroverheen twee laagjes 14K goud. Met name de bedels zijn van vermeil gemaakt en blijven daardoor betaalbaar. Vermeil kan verkleuren op bepaalde huidtypes en bijvoorbeeld door zeep. Als je voorzichtig met de sieraden om gaat, dan zullen ze heel lang mee gaan. Bovendien, mocht de bedel toch verkleuren, dan blijft er in ieder geval 925 sterling zilver over!

 

Garantie

 

Hebben de sieraden garantie?
Het basismateriaal voor de handgemaakte producten wordt met veel zorg uitgezocht.
Gaat je sieraad binnen 2 weken nadat je het hebt ontvangen kapot, dan mag je het terugsturen en dan repareer of vervang ik het voor je. De verzendkosten voor het opsturen naar ons, zijn dan wel voor jouw rekening. Gaat er iets kapot na die 2 weken, neem dan gerust toch even contact op. Ik kijk altijd graag wat ik voor je kan doen, om jou als tevreden klant te behouden! 🙂

Uitzonderingen hierop zijn:

  • natuurlijke slijtage
  • vlekken veroorzaakt door parfum, cosmetica en/of de zuurgraad van de huid
  • klachten die ontstaan zijn door verkeerd gebruik van de sieraden
  • scheuren/breken van de verstelbare ringen door veelvuldig verstellen van de ring (hierdoor kan metaalmoeheid ontstaan)
  • Verkleuring van de stenen door verkeerde verzorging (zie voorschriften bij iedere steen in de shop)

 

 Retouren

 

 Omdat elk artikel uniek is en er edelstenen worden gebruikt, kan het iets afwijken dan de foto ervan op de website. Edelstenen hebben vaak een ‘werkje’ in de steen die de steen uniek maakt. 

  • Wanneer een bestelling niet aan je wensen voldoet, kun je dit binnen 14 dagen na ontvangst dit aan mij melden en het item binnen 14 dagen naar mij terug sturen. Je krijgt dan het aankoopbedrag van het sieraad terug, maar de verzendkosten zijn voor eigen rekening. Sieraden die op maat voor jou zijn gemaakt, zoals kettingen of armbandjes op maat, kunnen niet geretourneerd worden.
  • Wanneer er tijdens het transport een defect aan de bestelling is ontstaan, kun je dit binnen 3 dagen aan mij melden en direct aan mij terug sturen. Zodra ik het item heb ontvangen, stuur ik je een nieuw exemplaar. Als het item in goede staat door jou is ontvangen, maar er later een defect ontstaat, krijg je in bepaalde gevallen garantie op onderdelen en sluitingen. Indien een defect binnen deze bepalingen valt en het artikel nog voorradig is, wordt deze kosteloos omgeruild. Indien het artikel niet meer in het assortiment zit, mag je voor hetzelfde bedrag iets nieuws uitkiezen.
  • Uitverkoop artikelen kunnen helaas niet worden geretourneerd/geruild.

 

 Overige vragen

Hoe meet ik mijn ringmaat op?
Via deze link vind je handige uitleg over hoe je je ringmaat kunt opmeten: https://www.lucardi.nl/nl-nl/ringmaat-bepalen?gclid=Cj0KCQjwncT1BRDhARIsAOQF9LnA3st4euZpg1rgPjqpStSsVGwyBKp4Pfi6EA5JxPDm7gr5_7jzGJoaAjoKEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

 

Kun je me helpen bij het kiezen van een sieraad?

Uiteraard! Ik help je graag. Je kunt altijd een mailtje of een whatsappje sturen wanneer je hulp nodig hebt bij het kiezen. 
Heb je al gezien dat ik ook een speciale pagina voor je heb gemaakt om je te helpen bij het kiezen van een steentje?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Open Whatsapp
1
Heb je hulp nodig?
Hi!
Kom je er een beetje uit? Heb je mijn zoekhulp al gebruikt om een passend steentje te vinden? ➡️ Ga in het menu naar 'Vind jouw steen'.

Lekker rondkijken mag natuurlijk ook! En laat het me hier weten als je er niet uit komt of een vraag hebt!
Ik probeer snel te reageren, maar het kan soms ook even duren.

Liefs, Sanne