Werking

Deze bruin-doorzichtige kristal heeft een ongiftende en beschermende werking. Ook helpt hij je om te aarden, ontspannen en loslaten. Deze rookkwarts is dus uitermate geschikt als ‘ontstresser’. Ook bij angst en nachtmerries kan dit steentje helpend zijn. Het steentje helpt om situaties nuchter en pragmatisch te benaderen en hij helpt je om je te concentreren. Ook na meditatie kun je dit steentje goed gebruiken om weer in het ‘hier en nu’ te komen. Rookkwarts beschermt ook goed tegen elektromagnetische straling van digitale apparatuur.

Ook handig

Fysiek werkt de rookkwarts pijnstillend en kan hij helpend zijn bij last van buik, bekken, heupen restless legs en de geslachtsorgananen en rugklachten. Hiermee is dit steentje dus ook erg geschikt bij zwangerschapskwalen.

Reinigen en opladen

Rookkwarts kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Reinig het steentje onder een stroompje koud water (ongeveer 5 minuten) en laad hem op in het maanlicht.

Sterrenbeeld

Open Whatsapp
1
Heb je hulp nodig?
Hi!
Kom je er een beetje uit? Heb je mijn zoekhulp al gebruikt om een passend steentje te vinden? ➡️ Ga in het menu naar 'Vind jouw steen'.

Lekker rondkijken mag natuurlijk ook! En laat het me hier weten als je er niet uit komt of een vraag hebt!
Ik probeer snel te reageren, maar het kan soms ook even duren.

Liefs, Sanne