Om edelstenen voor je te laten werken, is het belangrijk om ze regelmatig goed te reinigen en weer op te laden. Zoals ik uitleg in mijn vorige blog, kunnen edelstenen energie absorberen en ook afgeven, dus het is belangrijk om ze regelmatig weer schoon te maken, zodat de steen weer ruimte heeft om nieuwe energie op te nemen en frisse energie af te geven.

Wanneer je dus een edelsteen hebt gekregen of voor jezelf hebt gekocht, is het belangrijk om de steen even schoon te maken voordat je hem draagt of in je huis legt. En zeker wanneer je de steen elke dag bij je draagt is het goed om de steen wekelijks even te reinigen. Sommige mensen voelen zelfs wanneer een steen minder kracht krijgt. Ook dan kun je er dus voor kiezen om de steen weer even op te frissen. En daarmee bedoel ik dus eigenlijk vooral energetisch opfrissen.

Maar hoe doe je dat nou precies?

Dat ga ik je uitleggen. Dat hang namelijk een beetje af van de soort steen of kristal.

 

1. Edelstenen reinigen in water

Veel kristallen kun je reinigen door ze een paar minuten onder een stroompje koud/lauw water onder de kraan te houden. In een beetje of de branding van de zee kan overigens ook. Het is belangrijk dat je dit met de intentie doet om alle negatieve energie van het steentje te wassen en het weer op te laden met frisse, nieuwe energie.

Stenen die zich hier onder andere voor lenen zijn; rozekwarts, amethyst, chaceldoon, onyx, agaat, rookkwarts en andere heldere stenen. Stenen die zich hier niet voor lenen zijn alle stenen die eindigen op -iet, zoals bijvoorbeeld Malachiet. Ook de Lapis Lazuli  en Turkoois kan niet goed tegen water.

2. Edelstenen reinigen in de aarde

Het klinkt misschien een beetje gek, maar door een steen minimaal 24 uur in de aarde te begraven, verliest hij ook zijn negatieve energie. Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten, dus door ze weer even in de aarde te stoppen, zijn ze eigenlijk weer even ‘thuis’. Op deze manier kun je hem dus ook energetisch reinigen. Dit kun je dus goed doen met bijvoorbeeld de Lapis Lazuli en de Malachiet.

Wanneer je het steentje in de aarde stopt, doe dit dan met de intentie om hem grondig te reinigen.  En vergeet natuurlijk niet waar je het steentje hebt begraven!

3. Edelstenen reinigen Salie, Wierook of Palo Santo

Je kunt de steen ook van negatieve energie ontdoen door deze door de rook te halen van Wierook, Palo Santo (heilig hout) of Salie. Gedurende 2 tot 3 minuten haal je ze door de rook met de intentie om de steen grondig te reinigen.

4. Edelstenen reinigen met Hematiet

Sommige stenen hebben zelf een reinigende werking, zoals bijvoorbeeld de hematiet. Door je steen minimaal 24 uur tussen de kleine hematiet steentjes te leggen, kun je hem ook reinigen. De hematiet steentjes kun je daarna kort afspoelen met koud water en goed afdrogen (tegen roestvorming). 

Bij alle stenen in de shop staat aangegeven wat de beste manier is om ze te reinigen. In mijn volgende blog zal ik vertellen hoe je je steentje kunt opladen.

Open Whatsapp
1
Heb je hulp nodig?
Hi!
Kom je er een beetje uit? Heb je mijn zoekhulp al gebruikt om een passend steentje te vinden? ➡️ Ga in het menu naar 'Vind jouw steen'.

Lekker rondkijken mag natuurlijk ook! En laat het me hier weten als je er niet uit komt of een vraag hebt!
Ik probeer snel te reageren, maar het kan soms ook even duren.

Liefs, Sanne