Je hebt gehoord over de werking van edelstenen en wil nu zelf ook wel een steentje dat bij je past…Of je wilt een steentje voor iemand die je lief vindt uitkiezen. Maar hoe kies je die? 

Er zijn verschillende manieren om tot een keuze te komen. Ik bespreek ze hieronder.

1. Het Kristal kiest jou

Jep, dit klinkt meteen al goed zweverig, vind je niet? Maar toch gebeurt het vaak dat je in een winkel of online naar edelstenen kijkt en dat er één steen is die je aandacht extra trekt. Je wordt er als het ware naartoe getrokken. Gebeurt dit, ga dan vooral op je gevoel af! Als je in een winkel bent, kun je eventueel het steentje even in je handen houden en nog even extra voelen of íe goed voelt. Wat voor vibe krijg je erbij? Gebruik je intuïtie! Voelt hij fijn, ga er dan voor!

Wist je trouwens dat wanneer een kristal voor jou niet meer de juiste keus is, hij je ook weer verlaat? Je kunt bijvoorbeeld het steentje aan je sieraad verliezen of  je sieraad of het steentje gaat kapot. Het is dan tijd om weer op zoek te gaan naar een nieuw steentje! Wanneer de kleur vervaagd, kun je ook eerst proberen het kristal te reinigen.

 

2. Kies op kleur

Een andere manier om een kristal te kiezen is door te kijken naar de kleur en helderheid van de steen. Hier komt ook de kracht van kleur om de hoek kijken. Deze kleuren zijn meestal ook te koppelen aan de kleuren van de Chakra’s (zie kader hiernaast). 

Zo zijn groene stenen vaak gericht op meer (zelf)liefde en helpen lichtblauwe en turkoois-kleurige stenen je om je meer te uiten. Donkerblauw en paarse stenen helpen je om je intuitie te versterken en brengen vaak kalmte, terwijl rode en oranje stenen je juist energie brengen en helpen aarden. Gele stenen zijn vaak gekoppeld aan geluk, voorspoed en optimisme.

Wat zijn de 7 chakra’s?

 

  1. Wortelchakra (Muladhara): Bevindt zich bij je stuitje en wijst naar beneden. Het helpt je aarden en je stabiel en zeker te voelen.
  2. Sacraalchakra (Svadisthana): Ter hoogte van de onderbuik, onder de navel. Dit chakra gaat over het uiten van emoties, je creativiteit en je seksualiteit.
  3. Zonnevlechtchakra (Manipura): Ligt net boven je navel. De energie van dit chakra staat voor je passie, het durven innemen van je eigen ruimte, het voelen van je eigen identiteit en het kunnen bereiken van wat je wilt.
  4. Hartchakra (Anahata): Ligt midden op het borstbeen in de hartstreek. Het gaat hierbij om liefde geven en ontvangen en de liefde voor jezelf.
  5. Keelchakra (Vishuddi): Dit chakra bevindt zich op het strottenhoofd. De werking ligt in de communicatie, het kunnen uitdrukken wat je voelt en vindt. Dus ook eerlijk zijn naar jezelf hoort hierbij.
  6. Voorhoofdchakra (Ajna): Staat ook wel bekend als het derde oog en ligt op je voorhoofd tussen je ogen. Het chakra staat voor aanvoelen, intuïtie en helder zien.
  7. Kruinchakra (Sahasrara): Dit chakra ligt op je kruin. Het is het portaal naar het hogere bewustzijn, contact met je eigen spiritualiteit en oneindige wijsheid.

 

Bron: https://wereldvanyoga.nl/yoga-kennisbank/wat-is/wat-is-een-chakra

 

3. Kies op sterrenbeeld

Iedere edelsteen past ook bij één of meerdere sterrenbeelden. De werking van de steen ondersteunt dan de karaktereigenschappen van de betreffende sterrenbeelden. Zo past een Amethyst bijvoorbeeld bij Vissen. Vissen zijn gevoelige mensen en de amethyst versterkt hun intuitie nog meer. Toch kan het daardoor soms ook interessant zijn om juist een ander steentje te kiezen. Voor een Vis kan bijvoorbeeld een Carneool soms heel geschikt zijn, wanneer je juist een beetje wilt aarden en actie in de taxi wilt. Kijk dus ook verder dan alleen het sterrenbeeld wanneer je een steentje kiest.

Klik hier om op sterrenbeeld te zoeken!

4. Kies op werking

Een andere manier om jouw ideale kristal te vinden is door te bepalen waar je behoefte aan hebt. Heb je behoefte aan energie of juist aan ontspanning? Wil je aarden of juist je spirituele kant ontwikkelen? Ben je op zoek naar (zelf)liefde of wil je je wapenen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Misschien zoek je een steentje dat je vruchtbaarheid bevordert of een kristal dat je ondersteunt bij de zwangerschap. Overal is een bijpassend kristal voor! Ik heb een handige indeling voor je gemaakt die het zoeken een stuk gemakkelijker maakt.

Klik hier om op werking van de edelstenen te zoeken!

 

Weet je al welke edelsteen je zoekt?

Misschien weet jij al lang welke steen je wilt hebben. In dat geval heb ik een overzicht voor je van alle stenen die verkrijgbaar zijn in mijn shop.

Klik hier om een edelsteen op naam te zoeken!

 

Lees hier hoe je je edelstenen na aankoop kunt reinigen!

 

Open Whatsapp
1
Heb je hulp nodig?
Hi!
Kom je er een beetje uit? Heb je mijn zoekhulp al gebruikt om een passend steentje te vinden? ➡️ Ga in het menu naar 'Vind jouw steen'.

Lekker rondkijken mag natuurlijk ook! En laat het me hier weten als je er niet uit komt of een vraag hebt!
Ik probeer snel te reageren, maar het kan soms ook even duren.

Liefs, Sanne