Anderhalf jaar geleden alweer was ik voor het eerst op Bali. Samen met mijn ouders ging ik mijn zusje bezoeken in Nieuw Zeeland en ik besloot hier nog een reis naar Bali aan vast te plakken, aangezien ik nu toch ‘in de buurt’ was. Alleen. Ik vond dat best spannend, maar op de een of andere manier voelde Bali wel veilig en overzichtelijk. Bovendien had ik via via een fantastische verblijfplaats gevonden met massages en yoga-sessies – ik hoefde me in ieder geval niet te vervelen!

Na een bruisend weekend in Sydney, werd ik overvallen door alle rust in het prachtige oosten van Bali. Het was regenseizoen, dus er waren weinig toeristen en na een bijzonder warm welkom bij Vila Flow, bleek dat het wel erg rustig was… Er was nog 1 ander gezin en dat zou de volgende dag vertrekken. Shit… écht alleen dus. Ik was al die tijd in de veronderstelling geweest dat ik wel andere single-reizigers zou ontmoeten, maar dat leek nu lastig te worden. De plek waar ik zat was erg afgelegen en ik had al voor 10 dagen geboekt en massages, pedicures en yoga-sessies ingepland… Ik begon daarom vrijwel meteen met een planning om mijn dagen te vullen, om me maar niet te hoeven vervelen. Stel je voor.

De dag na aankomst besloot ik naar Ubud te gaan. Een vriendin had me verteld dat je daar ook een leuke edelsmidworkshop kon doen en dat leek mij wel wat. Een chauffeur bracht me in ongeveer 1.5 uur rijden naar de zilversmid waar ik met open armen werd ontvangen. Ik ging aan de slag met een mooie hanger en na zo’n 3 uur was hij (met hulp van de zilversmid natuurlijk) klaar! Ik raakte met de zilversmid in gesprek over Piece of Power en hij zei me dat hij ook ringen met edelstenen voor me kon maken. Ik besloot om samples te laten maken, maar moest daarvoor wel eerst zelf edelstenen vinden. Een mooi volgend tijdverdrijf dus. Met een beetje googlen en rondvragen vond ik vrij snel een paar groothandels in edelstenen. Daar kocht ik een paar mooie stenen (labradoriet en rozenkwarts) en ging terug naar de zilversmid. Een dag later kon ik de ringen ophalen. Wat waren ze gaaf geworden!!

Meteen begon het te kriebelen… De ondernemer in mijzelf kwam boven. Ik besloot terug te gaan naar Nederland om daar alles uit te zoeken met betrekking tot importeren en contact te houden met de zilversmid in Bali.

Terug in Nederland begon het uitzoekwerk. Vastbesloten zocht ik alle benodigde info op en nam weer contact op met de zilversmid. Ik vertelde hem dat ik graag een beknopt contract wilde en dat hij een certificaat van herkomst moest regelen. Ook zei ik dat ik het nog een keer over de prijzen wilde hebben. Het duurde even voor ik een reactie terug kreeg. Het enige wat hierin stond was: ‘Hi Sanne, we are very busy at the moment. I don’t think we are able to make rings for you right now.’

Huh? Was dit het dan? Ik begreep ook wel dat dit een smoes was van de zilversmid… Blijkbaar had ik hem afgeschrikt met mijn mailtje. Ok, terug bij af dus. Ik heb het plan laten rusten onder het mom van ‘blijkbaar is de tijd nog niet rijp’.

Inmiddels voelt de tijd wel als rijp! Over 2 weken ga ik terug naar Bali en deze keer gaat het me lukken!! 🙂

Liefs,

 

Open Whatsapp
1
Heb je hulp nodig?
Hi!
Kom je er een beetje uit? Heb je mijn zoekhulp al gebruikt om een passend steentje te vinden? ➡️ Ga in het menu naar 'Vind jouw steen'.

Lekker rondkijken mag natuurlijk ook! En laat het me hier weten als je er niet uit komt of een vraag hebt!
Ik probeer snel te reageren, maar het kan soms ook even duren.

Liefs, Sanne