Edelstenen zijn de laatste tijd enorm ‘hot’. Waar het een paar jaar geleden nog een beetje ‘geitenwollensokkerig’ was om een edelsteentje om je hals te dragen, poppen de webshops met sieraden met edelstenen nu als paddenstoelen uit de grond. En dan is er nog die helende werking van edelstenen; hoe werkt dat nou eigenlijk precies?

 

Doelen en Intenties

Toen ik een jaar of 7 begon met Piece of Power, was het mijn bedoeling om het dragen van een edelsteentje wat ‘hipper’ te maken. Ik geloofde namelijk in de werking van de stenen en ook het koppelen van intenties en doelen aan je sieraden. Sieraden draag je ten slotte vaak elke dag en elke keer dat iemand vraagt naar jouw mooie ring, kettinkje of armbandje, ben je toch geneigd om uit te leggen waarom deze zo bijzonder voor je is. Op die manier blijf je denken aan en praten over jouw doelen en intenties en ik geloof oprecht dat dit heel ‘powerfull’ werkt!

 

Lesje Kwantumfysica

Maar daarnaast zijn er ook heel veel mensen overtuigd van de werking van edelstenen. Edelstenen zouden van invloed zijn op je emoties, fysieke lichaam en je mentale lichaam.

Om uit te leggen hoe de werking van edelstenen werkt, duiken we in de kwantumfysica. Uitgangspunt van kwantumfysica is dat je materie blijft delen en uiteindelijk niets dan energie overblijft. Dus niet zozeer neutronen, maar eigenlijk alleen maar energiegolven, trillingen. En deze trillingen beïnvloeden hun omgeving.

 

Trillingen

Mensen, dieren, bomen en eigenlijk de hele aarde en zelfs gedachten bestaan uiteindelijk uit trillingen. Door deze trillingen kun je bijvoorbeeld de emoties van iemand anders voelen of overnemen en krijg je van de ene persoon ‘energie’  terwijl je je na een gesprek met iemand anders doodmoe voelt.

Met eten en drinken voedt je je fysieke lichaam, maar dit heeft ook invloed op jouw mentale, emotionele en energetische lichaam. Net als dat je, wanneer je last hebt van bepaalde emoties, je fysieke klachten kunt krijgen. Jouw verschillende lichamen zijn dus allemaal met elkaar verbonden en van invloed op elkaar.

Wanneer je je energiek en blij voelt en je zorgt goed voor je lichaam, heb je waarschijnlijk een hoge trillingsfrequentie. Door goed te luisteren naar je lichaam, goed te eten, slapen, bewegen, positief te denken en je te omringen met andere positieve mensen, kun je je trillingsniveau verhogen. Met als effect dat je je energiek voelt, aantrekkelijk bent voor andere mensen en dingen nog intenser beleeft.

 

De werking van edelstenen

Edelstenen bestaan ook uit trillingen en kunnen daarmee bijdragen aan het verhelpen van klachten. Elke steen heeft een andere trillingsfrequentie en daarmee een andere helende werking. Bovendien bevatten stenen mineralen die je via je huid kunt opnemen en die ook heilzaam kunnen werken. Je kunt een edelsteen ook in een ruimte neerzetten, of bijvoorbeeld onder je kussen leggen, waardoor hij zijn energie zal afgeven aan de ruimte waarin je hem plaatst.

Tegelijkertijd kunnen edelstenen ook jouw energie weer absorberen. Dit werkt natuurlijk fijn als je niet zo lekker in je vel zit. Je kunt de edelsteen dan aan een sieraad bij je dragen of je kunt een steentje in je hand houden.

Het is daarom wel belangrijk om je steentjes regelmatig te reinigen. Bij elke edelsteen in de shop staat daarom naast de werking van de steen ook aangegeven hoe je de steen kunt reinigen. Mocht je meer willen weten over hoe edelstenen jou kunnen helpen, dan is dit boek, Rock Your Crystals, een aanrader! Dit staat vol mooie selfcare tips met edelstenen. Heerlijk om doorheen te bladeren! En voor meer super gedetailleerde informatie over de edelstenen is ook dit een aanrader, De Kristallengids.

Ben je benieuwd naar welk steentje goed bij jou past? Ontdek het hier!

Open Whatsapp
1
Heb je hulp nodig?
Hi!
Kom je er een beetje uit? Heb je mijn zoekhulp al gebruikt om een passend steentje te vinden? ➡️ Ga in het menu naar 'Vind jouw steen'.

Lekker rondkijken mag natuurlijk ook! En laat het me hier weten als je er niet uit komt of een vraag hebt!
Ik probeer snel te reageren, maar het kan soms ook even duren.

Liefs, Sanne