Mijn verblijf op Bali is natuurlijk vooral heel fijn en heerlijk, maar toch heb ik hier ook mijn dipjes gehad. En dat voelt heel gek of beter gezegd verwend… Je bent op een van de mooiste plekken op aarde en toch kun je soms een dag chagrijnig zijn. Soms zomaar en soms vanwege een tegenslag.

Ik baalde bijvoorbeeld flink toen ik ontdekte dat het voor nu onmogelijk was om mooie, kwalitatieve labradoriet stenen te krijgen in de grootte die ik wilde en dan ook nog een beetje betaalbaar. Ik probeer tegenslagen altijd vrij gemakkelijk van me af te laten glijden onder het mom van ‘het heeft blijkbaar niet zo moeten zijn’. Maar soms lukt dat niet zo goed. Gelukkig diende zich al snel een oplossing aan: ze konden mooie blue tiger stenen krijgen. Ook een prachtige steen, dus ik was weer blij! Helaas bleek al snel dat die stenen uitverkocht waren toen de zilversmid ze wilde inkopen. Ik baalde weer flink, ging twijfelen aan mijn plannen en was niet echt een gezellige reisgenoot. Uiteindelijk kreeg ik een berichtje dat het toch nog gelukt was om 5 blue tiger stenen op de kop te tikken. Yes! ๐Ÿ™‚

Dit gaf me weer een energieboost. En toen we ook toch nog bij de zilversmid langs konden gaan om hem en zijn familie te ontmoeten en mooie foto’s te maken, kreeg ik weer steeds meer inspiratie. De vrouw van de zilversmid liet me allerlei ontwerpen zien en zelf deed ik nog wat speurwerk op pinterest en langzaam begon ik het licht weer te zien. Het grappige is dat ik dan opeens weer in een soort flow lijk te komen waarin alles vanzelf gaat. Ik vond een paar geweldige jurken voor geen geld, de leerwinkel waar ik naar op zoek was bleek bij ons naast het hotel te zitten, ik kan waarschijnlijk nog mooie verpakkinkjes voor de sieraden laten maken en er komen steeds meer ideeรซn bij me op. Ik ben een soort stuiterballetje en zie alleen maar kansen.

Zo zie je maar weer… Ik geloof echt dat een positieve mindset helpt om weer andere positieve dingen en mensen aan te trekken. Best lastig om altijd maar vast te houden en dat hoeft ook niet. Zoals ze hier op Bali geloven: ‘ zonder kwaad is er ook geen goed’. Ik zeg zelf altijd ‘zonder dalen geen pieken’. Dat houdt alles in balans. En ik geloof ook dat het goed is om soms even aan een chagrijnig humeur toe te geven. Het is alleen ook belangrijk om daarna de knop weer om te zetten, dingen te gaan doen die je blij maken en zo weer in die positieve flow te komen.

En die heb ik nu weer te pakken! Jeej! Heel fijn dus dat we nog een weekje over hebben om nog wat laatste plannen uit te voeren!ย  Mijn enige zorg is momenteel of ik genoeg bagageruimte heb om alles mee naar huis te krijgen… Maar ook dat zal zich wel weer oplossen. On verra… ๐Ÿ™‚

ย 
Open Whatsapp
1
Heb je hulp nodig?
Hi!
Kom je er een beetje uit? Heb je mijn zoekhulp al gebruikt om een passend steentje te vinden? ➡️ Ga in het menu naar 'Vind jouw steen'.

Lekker rondkijken mag natuurlijk ook! En laat het me hier weten als je er niet uit komt of een vraag hebt!
Ik probeer snel te reageren, maar het kan soms ook even duren.

Liefs, Sanne