Wanneer je vriendin of zus jarig is of door een bijzondere of moeilijke tijd heen gaat, is het soms fijn om een betekenisvol cadeautje te geven. Hoewel een mooie ansichtkaart of een bos bloemen al fijn kan zijn, wil je soms iets duurzamers geven. Een cadeautje met een boodschap waar diegene kracht uit kan putten. Iets wat je misschien wel je leven lang bewaart en wat een mooi verhaal vertelt. Ik noem dit dus betekenisvolle cadeautjes.

Is dat niet duur?

En vergis je niet, dit hoeft helemaal geen superduur cadeau te zijn. Het gaat voornamelijk om de intentie en de moeite die jij steekt in het zoeken van een cadeautje dat écht past bij de ontvanger. Het hoeft je dus niet meer geld te kosten en met onderstaande tips hoeft het je ook niet veel meer moeite te kosten! Mijn edelsteentjes of edelsteenarmbandjes in combinatie met een gedichtje heb je bijvoorbeeld al voor 15 euro inclusief verzending.

Hieronder geef ik je 7 tips voor het vinden van een betekenisvol cadeautje.

Tip 1: Begin op tijd!

Bedenk jij ook pas last minute dat je nog een cadeautje nodig hebt voor een verjaardag? Dat beperkt natuurlijk de opties voor een betekenisvol cadeautje. Hoewel een bos bloemen of een kaartje de volgende dag al in huis kan zijn bij jouw lieve vriendin, zul je voor een wat unieker cadeautje toch wat meer tijd moeten nemen. Zet dus een week of 2 voor de verjaardag van je vriendin of zus vast een reminder in je agenda, zodat je op tijd kunt beginnen met zoeken, maar ook zodat je nog voldoende ruimte houdt voor een iets langere levertijd. Met name gepersonaliseerde of handgemaakte producten, heb je vaak niet de volgende dag al in huis, terwijl die zich vaak wel goed lenen als betekenisvol cadeautje.

Tip 2: Google op ‘Betekenisvol cadeautje’

Ok en waar begin je dan met zoeken? Google is your friend! Zoek bijvoorbeeld op ‘Betekenisvol cadeautje’ of ‘persoonlijk cadeautje’ of ‘bijzonder cadeautje’. Er komen dan genoeg webshops tevoorschijn waar je je slag kunt slaan.

Tip 3: Verdiep je in de ontvanger

Voordat je aan je google zoekactie begint, is het ook handig om nog even extra stil te staan bij de ontvanger. Wat is haar smaak? Houdt ze van sieraden of juist niet? Wat is haar sterrenbeeld? Door dit soort dingen even kort voor jezelf onder elkaar te zetten, wordt het al makkelijker om tot een mooi betekenisvol cadeautje te komen. De uitkomsten van dit ‘vooronderzoek’ kun je natuurlijk ook meenemen in je Google zoektermen. Bijvoorbeeld ‘Betekenisvol kettinkje’.

Tip 4: Bedenk wat je de ontvanger zou gunnen

Bedenk je daarnaast ook wat je de ontvanger zou gunnen. Is je vriendin in verwachting en wil je haar een fijne zwangerschap wensen? Of zit je collega met liefdesverdriet thuis en wil en gun je haar troost en liefde? Ook dit kun je natuurlijk weer meenemen in je Google zoektermen.

Tip 5: Personaliseer

Het personaliseren van een cadeautje geeft de ontvanger nóg meer het gevoel dat je echt moeite voor haar hebt gedaan. Dat het cadeautje écht speciaal voor haar is. Zo kun je bij mijn powerarmbandjes bijvoorbeeld zelf 3 edelsteentjes kiezen die passen bij het sterrenbeeld van je vriendin of dat waar je vriendin behoefte aan heeft en bovendien kun je in het tagje van het armbandje een lettertje laten slaan. Denk bijvoorbeeld aan de eerste letter van een geliefde of van de ontvanger zelf.

Tip 6: Voeg een persoonlijke boodschap toe

Wanneer je het perfecte betekenisvolle cadeautje hebt gevonden en je besluit om het rechtstreeks naar de ontvanger te sturen, vergeet dan niet om een mooie persoonlijke boodschap toe te voegen waarin je uitlegt waarom je dit cadeautje voor haar hebt samengesteld. Vind je het moeilijk om dit op papier te zetten? Een simpel ‘lieverd, Ik denk aan je’, kan soms al genoeg zijn. Zeker als er ook al standaard een uitleg bij het betreffende cadeautje zit. In mijn shop krijg je bijvoorbeeld altijd uitleg over de steentjes die je hebt gekozen bij het cadeautje of wordt je verwezen naar de juiste pagina op de website, zodat de ontvanger daar kan nalezen wat de gedachte achter de steentjes is. Bovendien biedt ik gratis aan om jouw berichtje handgeschreven op een kaartje toe te voegen.

Tip 7: Of vertel je boodschap erbij

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het cadeautje gewoon persoonlijk aan de ontvanger te geven. Ook dan is het natuurlijk mooi als je iets vertelt bij het geven van het cadeautje, zodat de ontvanger precies snapt wat ze heeft gekregen en dat jij dit speciaal voor haar hebt samengesteld! En geloof me; de kans op een emotionele en enthousiaste reactie is groot!

Niets leuker dan het geven van een persoonlijk en betekenisvol cadeautje toch?!

Open Whatsapp
1
Heb je hulp nodig?
Hi!
Kom je er een beetje uit? Heb je mijn zoekhulp al gebruikt om een passend steentje te vinden? ➡️ Ga in het menu naar 'Vind jouw steen'.

Lekker rondkijken mag natuurlijk ook! En laat het me hier weten als je er niet uit komt of een vraag hebt!
Ik probeer snel te reageren, maar het kan soms ook even duren.

Liefs, Sanne