Een week voorbij en al zoveel gedaan. Terwijl in Nederland de pepernoten alweer bijna in de winkel liggen, zitten wij nog in een compleet zomerse vibe! Na Seminyak zijn we doorgereisd naar Canggu, slechts een half uurtje noordelijker. Een verademing om in deze plek omgeven door rijstvelden te arriveren. We waren het toeteren en de vele Australiers in Seminyak wel een beetje zat.

Canggu schijnt zo te zijn zoals Seminyak vroeger was. Het is echt een plaatsje waar de hippe eettentjes met healthy food uit de grond poppen. Je vindt er vooral veel surfers en de sfeer is er erg relaxt. We hebben een scooter gehuurd en lekker heen en weer gecrosst. Goed voor het local-gevoel! 🙂 Onze favoriete spot was toch wel Betelnut, waar je juicy burgers en heerlijke taartjes en ontbijtjes kunt krijgen. Maar de eerste avond hebben we ook lekker gegeten bij een originele Indonesische Warung aan het strand. Met als extra cadeautje echt een fantastische zonsondergang! Bij People’s aten we heerlijke sushi!

Ik heb de hoge golven links laten liggen, maar had wel weer een afspraak met mijn agente over de sieraden. Helaas bleken de samples nog niet klaar te zijn, maar ik heb wel de stenen voor de ringen kunnen bekijken. En dat zag er veelbelovend uit! Het lijkt er nu op dat er ringen komen met labradoriet, lapis lazuli, rozekwarts, aventurijn en zwarte onyx en hopelijk lukt het nog om ook maansteen op de kop te tikken, maar dat lijkt lastig te vinden hier.

De zilversmid heeft nog even nodig om de samples te maken, dus dat geeft ons de tijd om het Noorden van Bali te verkennen. We gingen zonder enige planning naar Bali, maar inmiddels hebben we toch een soort plan de campagne gemaakt, om er zeker van te zijn dat we aan het einde kunnen zeggen dat we alles gedaan hebben wat we wilden.

Met een superleuke chauffeur genaamd Ogi zijn we via een toeristische route naar Lovina gereden. We hebben ontzettend veel gezien onderweg. We zijn gestart bij de Tanah Lot Tempel, die in de zee ligt en waar we vooral hard hebben moeten lachen om de fotoshoots van alle aanwezige Aziaten. Daarna hebben we de meren Tamblingan en Buyan gezien met de bijbehorende tempels en hebben we tussendoor nog even een stop gemaakt voor een kopje Kopie Luwak (koffie van kattenpoep), of zoals Ogi het noemde ‘Cat-poo-chino’.  Ook zijn we nog gestopt bij een lokale markt en hebben we tussendoor geluncht met een mooi uitzicht en aapjes gevoerd. Als laatste zijn we nog bij een waterval geweest en zijn we daarna in een hot spring geplonsd. En waarschijnlijk ben ik dan nog wel iets vergeten…

Ogi vermaakte ons gedurende de hele rit met mooie grappen over giraffen en olifanten, maar ook met verhalen over de cultuur van Bali. Echt superinteressant allemaal!  Zo blijkt het bijvoorbeeld dat de Balinezen maar 1 god hebben, maar deze per activiteit een andere naam geven. Hij legde het uit met een voorbeeld: ‘So, Tim, when you work at a company as the boss, your employees call you manager, when you at home, your wife call you husband and when you have kid, your kid call you daddy…but you still Mr Tim. You undelstand now?’ Ook van onze cultuur wilde hij van alles weten en hij was zwaar onder de indruk van een auto bedekt met sneeuw in Nederland.

Ogi heeft ons nog geholpen aan een snorkel/duikschool die voor ons een ‘special plice’ op een ‘special boat’ kon regelen voor zowel het duiken/snorkelen in mejangan als de dolfijnentocht die we de volgende ochtend wilden doen. Inmiddels hebben we ook dit er alweer opzitten!

De haan van de buren hielp ons bij het wakker worden om 5 uur vanochtend, alleen een beetje jammer dat hij om 3.30 uur al begon…(‘Ok, ga jij ‘m z’n nek omdraaien of doe ik t?’)
Met z’n 2en achterop de scooter bij een Balinees naar de haven en vervolgens met 30 bootjes tegelijk net voordat de zon op komt het water op. De zonsopkomst was prachtig en we hebben zowaar ook een paar dolfijnen gezien. Het is wel een kwestie van mazzel hebben, want iedere keer wanneer een paar dolfijnen opdoemden, schoten er 20 bootjes in die richting… Ik vraag me toch af hoe de dolfijnen dat ervaren… Grappig was dat de meeste bootjes een naam hadden en er kwamen zelfs namen voorbij als ‘Hetty and Tjeerd’ en jawel… Friesland. Inclusief Friessche vlag!

Na de dolfijnentour werden we weer opgepikt door een busje om naar Mejangang island te rijden. Wat we precies konden verwachten wisten we niet, maar we hadden gehoord dat het duiken en snorkelen daar erg mooi was. De busrit opzich was al een hele beleving en we waren blij dat we heelhuids uit konden stappen. Op Bali zijn er niet echt verkeersregels en ook geen snelheidslimieten, wat eigenlijk wonderbaarlijk goed werkt, maar wel maakt dat je af en toe liever niet naar de weg wilt kijken.

Vervolgens weer in een bootje gestapt en richting het eiland gevaren. Al snel kwamen we terecht in su-per-mooi helderblauw water. De boot ging voor anker en vanaf daar ging ik het water in voor een snorkeltour mèt ‘special guide’. Wow. Wàt een mooie plek. Het was alsof ik me in een aquarium begaf. Prachtig koraal en ontzettend veel mooie visjes. Heel bizar om het ene moment je hoofd boven water te steken en de ‘gewone wereld’ te zien, om vervolgens een seconde later een compleet andere wereld onderwater te ervaren. Tim heeft bovendien bij het duiken zelfs een haai gezien! (Maak je geen zorgen, hij was niet gevaarlijk, dus hij leeft nog hoor :))

Al met al hebben we er dus een fantastische dag op zitten. En morgen weer een mooi programma… Met Ogi een rijstvelden wandeling maken en naar de Munduk watervallen! Yes! We love Bali! 🙂

Liefs,

 

Open Whatsapp
1
Heb je hulp nodig?
Hi!
Kom je er een beetje uit? Heb je mijn zoekhulp al gebruikt om een passend steentje te vinden? ➡️ Ga in het menu naar 'Vind jouw steen'.

Lekker rondkijken mag natuurlijk ook! En laat het me hier weten als je er niet uit komt of een vraag hebt!
Ik probeer snel te reageren, maar het kan soms ook even duren.

Liefs, Sanne